7 Aanraders voor Lucca

by Josanne Priem

Lucca is een mooie stad in Toscane vlakbij Pisa. Struin door de kleurrijke straatjes en bezoek de vele mooie kerken. Veel toeristen verblijven in Pisa, maar wij vonden Lucca veel gezelliger dan Pisa. Een stad die je niet wilt missen in je rondreis door Toscane. Je kunt in één dag de hoogtepunten zien. Maar als je meer tijd hebt, kun je je zeker twee (of meer) dagen vermaken. Lees meer over onze aanraders voor Lucca.

Tips Lucca

1. Torre Guinigi

Deze toren is niet te missen als je door Lucca loopt. Bovenop de toren staan steeneiken, super bijzonder. De toren is zo’n 45 meter hoog. Je kunt de toren ook beklimmen en eenmaal boven onder de schaduw van de eiken genieten van het uitzicht. Wij kozen er echter voor om een andere toren te beklimmen: Torre delle Ore.

2. Beklim de Torre delle Ore

Veel mensen beklimmen de Torre Guinigi. Maar als je de Torre delle Ore beklimt heb je juist uitzicht op de toren met de steeneiken. Daarnaast kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad met haar gele huizen en rode daken. De Torre delle Ore is 50 meter hoog, maar het beklimmen daarvan is goed te doen.  Je kunt ook de klok met bijbehorend mechanisme zien. Wij betaalden 6 euro per persoon om de toren te beklimmen.

3. Piazza dell’Anfiteatro

Piazza dell’Anfiteatro is een mooi kleurrijk en fotogeniek plein. Vroeger was het een amfitheater, wat je kunt zien aan de vorm van het plein. Maar nu staat het vol met terrasjes. Moe van het struinen door de straten van Lucca? Plof dan even neer op een van de terrasjes voor een aperitivo met Aperol Spritz of varianten zoals de Limoncello spritz.

4. Loop over de stadswal

Rondom Lucca is een stadswal van 4 kilometer. Je kunt over de wal heen lopen of fietsen. Veel locals wandelen hier tussen de bomen of laten hun hond uit.

5. Eet lekkere pizza

Lekkere pizza eet je bij Dante & Gentucca aan de Via Fillungo. Het is een klein zaakje met weinig zitplaatsen, maar je kunt hier ook een pizzapunt to go halen.

6. Lokale speciaal biertjes

Liefhebber van speciaal bier? Bij DeCervesia beer&shop kun je lokale speciaal biertjes kopen om mee te nemen of ter plekke te proeven.

7. Bezoek de San Michele in Foro kerk

In Lucca zijn diverse kerken te vinden. Bezoek zeker de San Michele in Foro. Met name de voorgevel van marmer is prachtig met de vele kleine zuilen en details. Je kunt de kerk ook gratis van binnen bekijken. De binnenkant is niet zo bijzonder.

Overnachten in Lucca

Een aanrader is B&B Il Tiglio via booking.com. Deze bed & breakfast ligt buiten het centrum van Lucca, maar is op prima loopafstand van het centrum. Je kunt je auto gratis parkeren en de eigenaar is erg aardig en behulpzaam. Er is een algemene koelkast, waarin iedere kamer een eigen vak met slot heeft. 

You may also like

1 comment

Ultieme reisroute door Toscane – Reisinspiratie Europa 23 juli 2023 - 15:19

[…] Lees onze blog over Lucca voor meer tips.  […]

Reply

Leave a Comment